ΕΛΕΑ ΕΠΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ     Η ΕΛΕΑ ΕΠΕ ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια με την ανάπτυξη Εφαρμογών Πολυμέσων (multimedia) (εφαρμογών δηλαδή σε υπολογιστή, με ταυτόχρονη      χρήση κειμένου, εικόνας, ήχου και βίντεο). Είχε συμμετάσχει με επιτυχία σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ειδικά στον εκπαιδευτικό τομέα. Τα      σχετικά έργα ήταν:

     1. Πρόγραμμα ILDIC για την ανάπτυξη εφαρμογών MULTIMEDIA (DELTA/Τηλε-εκπαίδευση).

     2. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για επιμόρφωση λειτουργικά αναλφάβητων (FORCE).

     3. Εκπαιδευτικό Βοήθημα σε CD-ROM για χρήση οπτικών δίσκων σε βιβλιοθήκες (FORCE), έργο για το οποίο η εταιρεία βραβεύτηκε από την Ε.Ε.

     4. Εκδοση οπτικών δίσκων για εκμάθηση γλωσσών με αλληλεπίδραση (COMPILE) και ανάπτυξη της εφαρμογής ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ι.

     5. Εκπαίδευση βιβλιοθηκονόμων στο INTERNET με χρηματοδότηση από το LEONARDO (Μεταβατικά μέτρα), (LEONARDO, Έργο GR/FO/3017/TR/1996).

     6. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΙ - Ένα εκπαιδευτικό βοήθημα σε MULTIMEDIA CD για διδασκαλία Ελληνικών σε ξένους (Β’ Επίπεδο). Η μέθοδος     αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελληνικών για Ξένους “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” (σε έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΑΒΕ).

     7. “Νέες Τεχνολογίες για το Αυτοκίνητο” - Ένα εκπαιδευτικό βοήθημα σε MULTIMEDIA CD για την διδασκαλία των Νέων Τεχνολογιών στο Αυτοκίνητο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις σχολές ΔΕΛΤΑ και άλλους ξένους εταίρους με χρηματοδότηση από το LEONARDO.

     8. Ανάπτυξη μιας Πολυμεσικής Εκπαιδευτικής Εφαρμογής σε CD και στο Διαδίκτυο για την διδασκαλία των ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ. Με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LEONARDO (η ΕΛΕΑ ήταν τεχνολογικός εταίρος με συντονιστή την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ).

     9. Ανάπτυξη μιας αντίστοιχης εφαρμογής με τίτλο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΙΙ για την διδασκαλία της ελληνικής σε ξένους. Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα SOCRATES (η εταιρεία ήταν τεχνολογικός εταίρος με συντονιστή το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”).

     10. Ανάπτυξη μιας παρόμοιας εφαρμογής με τίτλο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEONARDO και υπό τον συντονισμό του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”.

     11. Ανάπτυξη μιας πρωτότυπης εφαρμογής με τίτλο ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα SOCRATES και υπό τον συντονισμό της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

     12. Ανάπτυξη μιας εφαρμογής με τίτλο ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα SOCRATES και υπό τον συντονισμό του ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ.

     13. Ανάπτυξη μιας πρωτότυπης εφαρμογής με τίτλο e-AGRINET, υπό τον συντονισμό της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

     14. Ανάπτυξη μιας νέας εκπαιδευτικής εφαρμογής με τίτλο ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΗΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με χρηματοδότηση από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (LLP-Languages). Συντονιστής του σχετικού προγράμματος ήταν το Σχολείο Ελληνικών ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο).

     15. Συμμετοχή της ΕΛΕΑ στο πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ, υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου της Μούρθια (Ισπανία). Διάδοση των αποτελεσμάτων των τριών προηγούμενων προγραμμάτων (ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΙΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) με χρηματοδότηση του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (LLP-Languages).

     Μέσα από τα προγράμματα αυτά, η εταιρεία έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία για την υλοποίηση εφαρμογών multimedia, οι οποίες μάλιστα μπορούν να εγκατασταθούν και χρησιμοποιηθούν σε:

  • Οποιοδήποτε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή,
  • Παγκόσμιο Δίκτυο (Ιnternet).

         Η χρήση τέτοιων εφαρμογών, ήταν από τους αποδοτικότερους και πιο ελκυστικούς τρόπους για :

  • Αυτο-εκπαίδευση και εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει με δικό του ρυθμό και χωρίς να απαιτείται εκπαιδευτής συνεχώς),
  • Υποβοήθηση στην διδασκαλία στην τάξη, παρουσίαση πληροφοριών, σε δημόσιους χώρους κ.λ.π.
  • Προβολή εταιρείας ή επιχείρησης.
  • Παρουσίαση προϊόντος ή προϊόντων (ή υπηρεσιών)


         Σήμερα, οι σχετικές υπηρεσίες προσφέρονται από την ΑΛΦΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ (alpha-ed.gr) .