ΕΛΕΑ ΕΠΕ

ΑΘΗΝΑ 2000-LX


Απουσιολόγιο
 
Βαθμολόγιο
 
Μαθητολόγιο
 
Οικονομικά Στοιχεία
 
Ωρολόγιο ΠρόγραμμαΟλοκληρωμένο Πρόγραμμα Διοίκησης Εκπαιδευτηρίου
Oι παρακάτω εφαρμογές διατίθενται από την DDI.gr
(Πληροφορίες Κος Γ. Μπλάνας)
Email: info@ddi.gr
Ιστοσελίδα: www.ddi.gr
Το Πρόγραμμα Αθηνά 2000+ αποτελεί την φυσική εξέλιξη του μακροχρόνια επιτυχημένου προγράμματος Αθηνά 2000, το οποίο λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί για περισσότερο από 20 χρόνια σε πολλά μεγάλα και μικρότερα Εκπαιδευτήρια, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Ξεκινώντας την λειτουργία του πρωτοποριακά το 1985, τότε ακόμα σε περιβάλλον cpm, ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο Μαθητολόγιο στην Ελλάδα. Το 1988 αναβαθμίστηκε σε περιβάλλον MsDos, το 1990 σε Unix και από το 1996 έως σήμερα λειτουργεί στο - παγκοσμίως αναγνωρισμένο σαν το σταθερότερο λειτουργικό σύστημα - Linux.

Μεγάλες Ιδιωτικές σχολές και πανεπιστημιακά κολλέγια εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται την λειτουργία τους στο Μαθητολόγιο Αθηνά_2000.

Τώρα το σύστημα επανασχεδιάστηκε και προσαρμόστηκε ακόμη περισσότερο στις σημερινές απαιτήσεις. Οι χρήστες χρησιμοποιούν μια “παραθυρική” εφαρμογή σε περιβάλλον Windows που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του συστήματος μέσα από τον προσωπικό τους υπολογιστή με τον άμεσο και φιλικό τρόπο που τους προσφέρει το συγκεκριμένο περιβάλλον.

Ο πυρήνας του συστήματος είναι μια σχεσιακή βάση δεδομένων SQL που φιλοξενείται σε ένα κεντρικό server με λειτουργικό σύστημα linux. Η διαχείριση της βάσης αυτής στο περιβάλλον ενός ισχυρού λειτουργικού συστήματος πολλαπλών χρηστών επιτρέπει όχι μόνο την επεξεργασία των δεδομένων αλλά και υποστηρίζει ένα ισχυρότατο σύστημα ασφαλείας πολλών επιπέδων.

Ο διαχειριστής του συστήματος έχει τη δυνατότητα κατανομής διαφορετικών “προνομίων” στους χρήστες του συστήματος π.χ. δικαίωμα μόνο εγγραφής, μόνο ανάγνωσης, ανάγνωσης ή εγγραφής ορισμένων μόνο πινάκων κ.λ.π. Ακόμη η πρόσβαση και χρήση του συστήματος μπορεί να επιτρέπεται από συγκεκριμένα μόνο τερματικά ώστε το σύστημα να είναι πρακτικά “στεγανό” σε σχέση με το ευρύτερο εσωτερικό δίκτυο του εκπαιδευτηρίου.

Μέσα από αυτόν τον πρωτοποριακό για τα Ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα σχεδιασμό και σε συνδυασμό με την μοναδική εμπειρία μας στην Εκπαίδευση, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παρουσίαση του πλέον ισχυρού προγράμματος για Διοίκηση Εκπαιδευτηρίων, Αθηνά 2000+ .

Το Αθηνά 2000+ ‘αγκαλιάζει’ την λειτουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου ακόμα και στις παραμικρότερες λεπτομέρειες, ώστε να προσφέρει ενιαία πληροφόρηση σε όλες τις φάσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ξεκινώντας από ένα άρτια οργανωμένο υποπρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών που ονομάζεται Ενημέρωση Υποψηφίων (στη φάση των Εγγραφών), συνεχίζει με την εγγραφή των Υποψηφίων (σαν σπουδαστών πλέον) στο κυρίως Μαθητολόγιο, παρακολουθώντας παράλληλα τις Οικονομικές τους Υποχρεώσεις, τις Παρουσίες και Απουσίες τους στα διάφορα τμήματα Σπουδών όπως επίσης και τις Βαθμολογικές τους Επιδόσεις.

Στη συνέχεια και μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου συστήματος καταχώρησης του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος, περνά στη σύνδεση με τις Αίθουσες Διδασκαλίας, το Καθηγητολόγιο και τη Μισθοδοσία των Καθηγητών, ενώ στο τέλος του Ακαδημαϊκού Έτους προετοιμάζει στοιχεία για τον Προβιβασμό, τους Μεταξεταστέους κλπ αναλόγως με τα στοιχεία της φοίτησης. Τελειώνει τον κύκλο του με ένα περιεκτικό πληροφοριακά Ιστορικό Αρχείο, το οποίο παρουσιάζει ανάγλυφα και συνοπτικά την συνολική εικόνα φοίτησης του κάθε σπουδαστή σε όλα τα Ακαδημαϊκά Ετη.Θα ήταν παράλειψη να μήν αναφέρουμε το πλούσιο Στατιστικό υλικό που είναι σε θέση να προσφέρει το Αθηνά 2000+, όσον αφορά την προέλευση των Σπουδαστών, την παρακολούθηση και τον προυπολογισμό των Εσόδων ή την κατανομή της Βαθμολογίας και των Απουσιών.

Θα πρέπει ακόμα να κάνουμε μνεία για το πληθωρικό δυναμικό του σε πάσης φύσεως εκτυπώσεις, όπως η Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών και το Πιστωτικό σημείωμα, οι Βεβαιώσεις Σπουδών και τα Πιστοποιητικά Στρατολογίας, οι περιοδικοί έλεγχοι και καταστάσεις Βαθμολογίας ή Απουσιών, οι εκτυπώσεις Ωρολογίου Προγράμματος, ο Διευθυνσιογράφος σπουδαστών και τα Υπηρεσιακά σημειώματα.

Τελειώνοντας, μία μικρή ενημέρωση όσον αφορά τα άλλα προγράμματα ή υπηρεσίες που αναπτύσσονται από την Εταιρεία μας και που βρίσκονται σε άμεση σχέση ή δυνατότητα σύνδεσης με το μαθητολόγιο Αθηνά 2000+.

- Ενημερώσεις και Επικοινωνία με υποψηφίους
- Γραφείο Επαγγελματικής Απασχόλησης Αποφοίτων
- Multimedia Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
- Δημιουργία Ιστοσελίδας στο Web

Η βασική έκδοση του προγράμματος Αθηνά 2000+ προσφέρεται για κεντρικό Server και τέσσερεις Θέσεις Εργασίας σε πολύ ελκυστική τιμή, στην οποία περιλαμβάνεται η υπεύθυνη εγκατάσταση στους Υπολογιστές σας και η πλήρης εκπαίδευση στη χρήση του.